mandag 6. juli 2009

The Curious Case of Benjamin Button

"Jeg ble født under uvanlige omstendigheter. Benjamin Button har sine ord i behold. Han blir født som en sykelig olding og aldres baklengs. Han er en ganske ualminnelig mann, men heller ikke han kan stanse tiden"
Benjamin Button blir født i New Orleans idet USA eksploderer i gledesrus over at den første verdenskrig forstummer. Denne begeistringen klarer ikke Benjamins far å dele. Hans liv slår sprekker når hustruen dør i barsel etter å ha født en sønn som ikke ligner noen annen baby. Faren vemmes over den skrukkete oldingen som har kommet til verden, og han løper panisk ut i gatene for å bli kvitt den nyfødte arvingen. Han legger fra seg bylten utenfor et aldershjem, der lille Benjamin tas inn i varmen av kvinnen som blir hans mor, bestyreren Queenie. Hun mener Benjamin er et mirakel, bare litt annerledes enn de andre Gud utfører.
Benjamin får et trygt hjem blant de gamle, men tiden gjør sin nådeløse jobb. De gamle blir borte, mens oldingen i guttekroppen underlig nok blir stadig yngre. Vi følger Benjamin på en høyst uvanlig reise mot det 21. århundre. Det er en storslått historie om en ganske ualminnelig mann og folk og steder han oppdager på sin vei, kjærlighet han finner og mister, gleden over livet og sorgen over døden, og hva som varer lengre enn tiden selv."



FANTASTISK FILM FOLKENS!!!! Har sett den i kveld og den anbefaler jeg virkelig. Det var noe annet enn alt jeg har sett før. Selv om den varer lenge så fløy tiden! Har allerede lyst å se den ei gang til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails