fredag 6. november 2009

I´m back!!

Da var jeg kommet hjem igjen fra mitt lille sykehusopphold, og det føles godt:)
Jeg og pappa reiste jo inn til riksen tidlig tirsdag morgen.Vi var fremme på rikshospitalet til kl. 10 da jeg hadde fått time til da.. De fikk registrert at jeg var kommet og vi satte oss inn på dagligstua for å vente.. En slik dag når man blir lagt inn på sykehus går bare med til venting, venting, venting og enda litt...venting.. Det kom stadig flere som også skulle legges inn og dermed måtte vente på å få snakke med sykepleier, anestesi og lege samt å få tildelt rom. Husker ikke hvor lenge vi satt der før jeg kom inn for en liten samtale med en sykepleier.. Ho stillte meg diverse spørsmål og noterte som bare det. Tilsutt skulle ho ta blodprøve og siden jeg ikke er like glad i det så sendte ho meg ned på lab´en for å ta det der heller. Gikk veldig greit må jeg si:)

Så var det opp å vente igjen.. Jeg kom da etter ei stund inn for å snakke med anestesi. Han var koselig han gamle mannen! :) Han sa at jeg skulle få full narkose og jeg kunne få inn ei nål bak kneet der de kunne sette inn smertestillende og bedøve beinet fra kneet og ned etter operasjonen så jeg ikke skulle ha vondt hvis de måtte transplantere sener fra leggen.. Dette sa jeg ja til selv om det hørtes litt skummelt ut..

Jeg fikk ei stund etter det snakket med en lege. Det var han jeg var inne hos i vår som jeg fikk snakka med igjen da.. Men det var en annen som skulle operere meg. Uansett så var han her legen fremdeles usikker på hvordan de kom til å gjøre inngrepet. Det kom inn en annen lege også å så på foten og de ble ganske enige om en metode som gjorde at jeg ikke trengte å transplantere sener fra leggen. Men som de sa at det er jo legen som skulle operere meg som bestemte den endelige metoden.

Vel, da hadde jeg fått snakket med alle de som jeg skulle og det var bare rommet som mangla.. Det fikk jeg tildelt ikke så lenge etterpå. Jeg kom på tomanns rom og delte rom med ei som het Berit. Ho var 50 år og veldig koselig:) Og ho snorka heller ikke no særlig så da var det jo bare velstand;)

Jeg og pappa gikk ned å tok oss litt mat i kafeteriaen og det gjorde godt! :) Pappa prøvde å få plass på pasienthotellet men der var det som nesten alltid, fullt! Så da ringte han til søskenbarnet hans, Asbjørn, og fikk sove der.. Asbjørn kom en tur på sykehuset før han og pappa gikk i halv fem tiden..

Så da var jeg mutters aleine igjen på sykehuset:p Hehe.. Men jeg var trøtt og sliten etter hele dagen så jeg slappet bare av resten av kvelden. Var nede i kiosken ett par ganger og så satte jeg meg litt i glassgata å leste litt. Er jo bare SÅ koselig der.. Digger det sykehuset og særlig glassgata!Jeg fikk tatt meg en dusj og slengte meg i senga til hotel cæsar:) Digg! Slappa bare av og gjorde fint lite:) La meg vel i elleve tiden eller noe sånn.. Da kom nattevakta inn. Og det var en snerten tysker som het Frank. Han var jammen ikke vond å hvile øynene på. Syns bare han var herlig jeg.. Hehe.. Han spurte om jeg trengte noe å sove på men det gjorde jeg ikke! Sovna som en stein og sov hele natta:)

Operasjonsdagen var kommet og jeg ble vekket for å ta en dusj i halv sju tia.. Etter det fikk jeg noen tabletter for å slappe litt av å sånn.. Klokka ble kvart på ti før de kom å henta meg. Jeg ble da trillet ned på operasjonsstua og klargjort til operasjon. Jeg fikk sakt til han anestesilegen at jeg hadde ombestemt meg ang den nåla og bedøvelsen i foten etter operasjonen. Ville ikke ha det likevel..

Jeg fikk lagt meg over på operasjonsbordet og de to anestesisykepleierne som hadde meg var jo bare så herlige. Det var en mann som var fra et anna land, men vet ikke helt hvor. Han var bare morsom. Så var det ei dame, og ho var svensk. Veldig herlig:) Jeg fikk ei god og varm gelematte under ryggen så jeg skulle ligge bedre og de stellte så godt med meg som alle slike folk pleier:) Jeg ble mer og mer susa og så sa han mannen bare "sov godt", og strøyk meg over panna til jeg var laaangt inni narkose-land:)

Jeg våknet.. Hørte noen sa i det fjerne "Nå er operasjonen over".. Kjente litt brekningstendenser.. Så dro de opp slangen fra halsen min, fikk meg over i senga og trillet meg inn til overvåking. Da var klokka halv ett.. Jeg lå der å duppa til rundt kl.15 da jeg kom tilbake på rommet.

På overvåkinga koblet de meg til ei smertepumpe. Da kunne jeg selv trykke på en knapp når jeg fikk vondt så fikk jeg sprøytet inn litt smertestillende i veneflonen. Veldig greit å kunne styre det selv. Jeg hadde ikke noe sånn veldig vondt så det var jo godt:)

Jeg kom meg raskt til hektene igjen og jeg fikk lov å komme opp på do på kvelden. Jeg fikk jo ikke lov å belaste foten så akkurat det var litt vanskelig men jeg klarte det:)

Om natta sov jeg forholdsvis godt. Var kun litt vanskelig å få snudd seg med gipsen på foten og ledninger inn i hånda.. Blir så utrolig mer "hjelpeløs" så fort man har den veneflonen i hånda, og denne her var ikke noe god heller! Men morgenen kom og legevisitten kom å sa at legen hadde bestemt at jeg skulle få lov å reise hjem:D Ikke noe som var bedre enn det..
Jeg skulle visst også inn igjen til kontroll om to uker for å se at alt gror fint å sånn. Jeg fikk jo gips nede på foten så den skulle jeg ha på i 6 uker mens pinnen de har satt inn i stortåa for å holde alt på plass til det gror, skal være i i åtte uker.. Så da blir det noen osloturer på meg fremover:)Jeg fikk også beskjed om at jeg ikke får belaste foten på disse seks ukene, kan kun gå på hælen hvis jeg vil, men det får jeg jo ikke til.. Så det blir nok litt mer rullestolbruk i ukene fremover..

Vel, vi rakk akkurat å få med oss lunsjen på sykehuset før vi skulle videre til gardermoen.. Og jeg sier bare fysj!! For en lunsj.. Herregud.. Det så kanskje greit nok ut men det stinka!!Inni de pastagreiene var det noe grønt rart no.. Ææhh, brekker meg nesten med tanken! :s Jeg spiste det ikke for å si det sånn.. Jeg og pappa kom oss til gardermoen og fikk kjøpt oss noen digge baguetter! Var knallgode de!!

Vi kom først ombord i flyet som alltid, men denne ganga måtte jeg over i en sånn trillestol de trillet meg med mellom setene og ned til der vi skulle sitte. Gikk fint det:) Det snødde jo i Oslo så vi måtte å få spylt av snøen av flyet før vi kunne ta av.Vel nede på bakken igjen så var det bare å ture hjem. Det var virkelig godt å komme hjem til mamma å de å sette seg i en god stol!! Var noe annet det ja:) Så nå sitter jeg her hjemme aleine. Både mamma, pappa og Odd Erik er på jobb. Men mamma kommer hjem en liten tur om ti minutter så jeg kan komme meg på do;) Så ja.. Det ble et langt innlegg dette her men tekte jeg like godt kunne skrive hele historien da det er folk som har lurt på hvordan alt har gått.

Håper alle andre har hatt det fint denne uka.. Og nå er det jammen helg igjen. Det blir ei god avslappingshelg dette, i likhet med dagene og ukene fremover også:)

3 kommentarer:

  1. De pastagreiene (hvis jeg tenker riktig),er knall gode!! :P Bra du fikk en vellykket tur! ;)

    SvarSlett
  2. Nei vet du hva.. Da håper jeg virkelig du tenker FEIL!! For det STINKA.. Brekker meg nesten bare med tanken på det ekkle greia der.. Neste gang skal jeg pakke det med meg hjem til deg!

    SvarSlett
  3. Alder, utseende, røyke og drikkevaner spiller mindre rolle. Selv kan jeg ta et glass og en røyk til fest iblant. Hvis du tror du kan være noen for meg så ta gjerne kontakt med meg på Foxy Affairs (hun er fin :) http://foxaff.com/public/DXB130rJck_1rbB ).

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails