fredag 14. mai 2010

Ja, vi elsker..

...dette landet.. Ja, nå er det snart 17.mai, og jeg gleder meg like mye hvert eneste år. Kan ikke skjønne de som bare driter i den dagen og sitter hjemme.. Nei, den dagen skal man ut, se på barnetog og folketog (eller selv gå i tog), treffe masse folk, kose seg, kjøpe russeavis, se hvordan ungene koser seg med alle isene de klarer å få ned, kjøpe lodd.. Ja, det er en dag som skal feires og ikke soves bort!

Mitt faste ritual på 17.mai er å stå opp i halv åtte tiden, spise frokost og det som hører morgenen med, kle seg i uniforma til Vanse Brass, komme seg til vanse rundt 0845, så marsjerer vi vel til Bautaen kl. 0900.. Der er det jo det vanlige opplegget med taler og diverse, før toget tar en runde rundt i vanse, så opp til Listaheimen. Der er det litt sang og taler samt vi spiller "ja, vi elsker" for de gamle. Er både godt å vondt å se de gamle ute på altanene, der de smiler, vinker og vaier med flagg mens vi marsjerer forbi. De er jo så skjønne! 
Vi marsjerer så til kirka der det skal være gudstjeneste kl. 1100.. Den gudstjenesten hopper jeg glatt over og går heller til tante å spiser Grandiose, Pølser og kaker.. Det har vært tradisjon i maaaaange mange år. Så langt tilbake jeg husker faktisk. Og det syns jeg er så koselig!! Jeg er veldig opptatt av tradisjoner og tviholder på de så godt jeg kan! :)

Vi pleier å være hos tante å de til rundt 1330.. Da er det tilbake til vanse for å være med i folketoget med brassen. Møter også da med bautaen før toget tar runden ned til vanse. Etter folketoget så er det jo å være rundt i vanse (så sant været tillater det).. Bare rundt å snakke med kjentsfolk å kose seg!
Seinere på kvelden så pleier vi jo å få med oss bilkortesjen som kjører forbi krysset hos mamma å de.. Så den må vi ha med oss:) 
 Nei, digger den dagen altså!! 

Andre som har tradisjoner de holder fast på når det kommer til nasjonaldagen? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails