fredag 6. januar 2012

Minner fra "føritia" og asosiasjoner

Det er egentlig utrolig mange minner vi bærer på med tiden. Noen tar vi frem oftere enn andre, og de vi ikke ofte tenker så mye på er det jammen gøy å grave frem ei gang av og til! Med den tanken kom jeg på en del ting som er minner for meg fra jeg var mindre og oppover til ungdomskoletiden. 
 F.eks 7up... Minner meg om da veneflonen jeg hadde i hånda gikk tett etter en operasjon.. Livredd for sprøyter og stikk som jeg var da sa sykepleierne til meg etter mye om om men at hvis jeg klarte å drikke 2,5 liter med væske innen så og så lenge så skulle jeg slippe å bli stukket igjen.. Og da var det 7up som ble reddninga! 
 Mariah Carry og sangen "Hero" spillte jeg som ei gal ei da jeg var håpløst forelska i en for maaange år siden. Hehe, blir nesten flau av tanken :p 
Dukke lekte jeg mye med som liten.. Husker jeg og Trine pleide å henge opp garn fra vegg til vegg på rommet mitt som vi brukte som klessnor:)

Fettern mine hadde verdens kuleste cowboystøvler som liten. Jeg var sååååå misunnelig og da han endelig vokste ut av de og jeg kunne arve de så klarte jeg ikke gå på de med de ustø beinan mine. Nedtur! :p 
Josh Groban så jeg aller første gang på tv. Han hadde en liten konsert som jeg ble sittende å se på. Og da var jeg SOLGT! I den tiden var det ikke kommet ut cd av han men den kom jo etter hvert og jeg var rask med å kjøpe den. Husker jeg satte den på i bilen med en gang jeg hadde vært på narvesen å kjøpt den. Hadde den også med på spilleweekend med korpset like etter og jeg å Anne satt på rommet vårt å hørte på. Hehe, det er leeenge siden joo.. 
Knekkebrød har jeg alltid spist. Hadde det alltid til niste i barnehagen.. Med ost og servelat! Men det minner meg også av en merkelig grunn om alle mine opphold i Oslo på Berg gård..  
 BUGG!!! Det var tyggisen sin det!! Husker vi gikk langs veien her å så etter tomflasker bare så vi kunne få råd til 1 tyggis i det minste.. Det var andre tider det!
 Kålrot minner meg bare om ei jeg var mye hos som liten. Om ho hadde det veldig ofte da jeg var der til middag husker jeg ikke men ho må ha hatt det litt for bare jeg kjenner lukten så tenker jeg på ho :)
 Phillips TWIST!!! Min første mobiltelefon og jeg var SÅ stolt! :D :D 
Donald har jeg lest siden jeg var liten. Og når jeg var så liten at jeg ikke klarte lese så mye så så jeg gjennom bladet å tellte hvor mange tenke-bobler det var i bladet :p Donald minner meg også om en helt spesiell tur/busstur <3
 ....Minner om nok en håpløs forelskelse! :p Hver gang jeg hører denne sangen på radio så får jeg en trang til å sende en mld til den gamle forelskelsen for å høre at alt står bra til:) Koselig det da!
Sånn her bandasje minner meg bare om storesøster Barbro og da vi lekte litt for mye og uforsiktig og jeg kjørte over foten hennes med permobilen... Haha! 
 Knekk!! Dette laget vi hos tante ei gang vi skulle sove der.. Og etter jeg hadde spist det så var jeg plutselig 1 tann i minus.. Forsvant med knekken den.. Og det var ikke hvilken som helst tann, men den FØRSTE tanna jeg mista.. Ganske lei meg da jeg ikke kunne få lagt den i glass så tannfeen kunne hente den om natta! Men tror feen stakk innom likevel;)
 Disse barbidukkene hadde jeg noen av gitt.. Like spennende hver gang når ungen skulle komme :p 
 Popcorn = Trine på overnatting hos meg eller jeg på overnatting hos Trine.. Vi har alltid hatt med popcorn til hverandre når det har vært overnatting.. Det gjør vi enda den dag idag :))
 Denne singelen var jeg stolt når jeg fikk! Og guuuud som jeg spillte den om og om igjen!! Utrolig at den ikke ble spillt i fille, for det var ikke få runder i spilleren den fikk..
 Pippi er et koselig barndomsminne.. På lørdager med lørdagsgodter.. Den gode gamle melkesjokoladen som var pakka inn i gullpapir og det gule velkjente freia papiret rundt.. Herlig :)
 Husker jeg ikke fikk lov å gå på kino å se denne filmen av mamma.. Så når den kom ut på VHS hadde jeg operert i ryggen og var sengeliggende noen uker. Da sendte jeg pappa avsted for å få kjøpt den og jeg så den om og om og om igjen.. Har ikke tall på hvor mange ganger den har blitt sett!
Jeg hadde fått cd spiller.. Husker ikke om det var til jul jeg og søs fikk hver får men.. Avsted for å kjøpe min første cd, og hjem kom jeg med "Absolute Music 14".. Det var stas det :))

Det er ikke få minner vi sitter med gitt! Skulle bare vært flinkere til å hente de frem av og til, det gjør jo så godt:) 

2 kommentarer:

  1. Haha! "No matter what" gikk på repeat ørten ganger her også iløpet av døgnet! Det hører jo selvfølgelig med en liten forelskelse og sykehusopphold med i minnene :p Kom på den i romjula og måtte finne den på spotify... Artig! :D Samme tid som bl.a "Big big world" ;D

    SvarSlett
  2. Sv: ja, er det ikke utrolig hva son kunne spilles om og om igjen. Mamma var jo like forelska i den sangen der som jeg, så vi spilte og sang;) Og slike er jo så gøy å høre igjen etter mange år!:) "Big Big World" ja.. Med Emilia eller noe sånn..?! :p Barbro hadde den på singel husker jeg.. Med teksten i coveret og siste spor på singelen var karaoke.. Som jeg sang til den når ingen andre var på rommet:p

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails